Showband Domuko

DoMuKo bemachtigd tweede plaats in de Basisklasse!

by on okt.12, 2014, under Showband / Algemeen

Afgelopen zaterdag 11 oktober is de Showband afgereisd naar het mooie Franeker. Hier deed de band mee aan de Showwedstrijd.
Tevens deed de Showband mee aan de streetparade. Rond half 3 was het zover, het was Showtime voor DoMuKo. Deze dag was ook een speciale dag voor ons, want we lieten onze show ”Remember Michael Jackson” voor de allerlaatste keer zien en horen aan publiek. We hebben een mooie show laten zien en de jury heeft deze maar liefst beloond met een dik punten aantal, namelijk 81,6 punten! wat betekent, een 1e prijs en de tweede plaats in de ranking van de basisklasse!
De leden en instructie waren natuurlijk super trots!

Hieronder volgt het verslag van de show, dit is geschreven door Korpsmuziek.nl

Naam: DOMUKO – Dokkum

Onderdeel/divisie: Show – basisklasse

Titel show: ”Remember Michael Jackson”

Muzieknummers:
Thriller
Billie Jean
Earth Song
Smooth Criminal
They Don’t Really Care About Us

Verslag:
De Showband voert een veldshow die de naam ”Remember Michael Jackson” draagt. De naam van de show zegt het al, alles draait om de legendarische popartiest, Michael Jackson. Thriller, Billie Jean, Earth Song, Smooth Criminal en They Don’t Really Care About Us komen voorbij in een arrangement van Fred Kerdijk.

Mooie grote openingsformatie die wegtrekt naar een hoek en dan krijgen we meteen het eerste statement: Thriller! Goed effect! En meteen ook veel flow in het visuele ontwerp, want de hele club beweegt zich naar de andere kant van het veld. Goed zo mallets: even hoofdje omhoog op “THRILLER!!”. Dat valt op!

We hebben vandaag trouwens een ware MJ in huis, want DOMUKO heeft een soort van look-a-like meegenomen, die de pasjes van The King of Pop zeker in huis heeft. Hij had wel wat meer in de focus kunnen staan, hij bleef nu verborgen achter een lijn van de muzikanten. Door met Billie Jean: jammer dat ook hier de solist verborgen staat: had hem zijn moment en plekje gegeven. Niet dat zijn partij ontzettend moeilijk is, maar hij speelt wel een heel essentiele melodielijn! DOMUKO is niet ontzettend groot (plm 6 mallets, 6 slagwerkers en 4 guards), maar ze gebruiken wel een groot deel van het veld en dat is knap! Mooi dynamisch verschil naar het einde. Even helemaal terug in volume en vervolgens toewerken naar een flimax in het slot. Mooie overgang naar Earth Song, jammer van de iets te harde snares. In dit nummer zit natuurlijk een hele flow en dat hoor je ook terug. Visueel komt het nu mooi tot uiting met de guards, die twee grote witte vlaggen hebben. In het tutti moment loopt de club op 1 lijn voorwaarts. De guard staat er echter voor en dat neemt wel wat zicht weg. Staan ze achter de muzikanten, dan had het extra gewicht en effect gekregen.

Originele en bijpassende drumbreak richting Smooth Criminal. Ook zonder melodie weet je dat nummer eraan komt. Het is een ietwat kort intermezzo, waarbij niet helemaal duidelijk wordt wat we precies te zien krijgen. Aan het einde horen we een soort geweersalvo, maar dit valt een beetje uit de lucht.

We zijn bij het slot van de show: They don’t Really Care About Us. Leuk hoe hierbij gebruik wordt gemaakt van de surdo. Opnieuw staat MJ ook weer op het veld, maar is hij een beetje verborgen in het visuele ontwerp. Jammer want zijn dansjes kunnen echt wel een toevoeging zijn op de show.

Mooi hoe de club zo richting het slot wel hem in de focus zet door twee lijnen weg te laten te trekken. Er komt een tempoversnelling in het stuk en dan zijn we bij het einde van de show.

Je kunt met muziek van MJ alle kanten op. Domuko heeft geprobeerd om een eigen sausje te gooien over de muziek en dat is in sommige gevallen zeker gelukt. Wel blijft het soms een beetje onduidelijk wat ze precies proberen te vertellen. De de dansende MJ-look-a-like is zeker een toevoeging, alleen zou hij soms op een andere plek beter tot zijn recht komen.


Leave a Reply

Looking for something?

Use the form below to search the site:

Still not finding what you're looking for? Drop a comment on a post or contact us so we can take care of it!